Instruktörer i feministiskt självförsvar mot fascism! #KämpaShowan

 

Vi träffar allt för ofta tjejer som fått möta det grövsta uttrycket för könsmaktsordningen: det sexualiserade våldet. Ett våld som, drabbar kvinnor – enbart för att de är kvinnor. Vår dröm kan förefalla sig stor men är nödvändig: Vi ska krossa könsmaktsordningen. Inga tjejer ska behöva vara rädda – och tills dess så lär vi oss att slåss. Det feministiska självförsvaret är ett verktyg för förändring, där skulden läggs där den hör hemma. Det feministiska självförsvaret lär oss att slå tillbaka, att vara hård mot de hårda.

Vi kan se tydliga samband mellan unga tjejers ökade ohälsa, privatiseringar, nedskärningar, skitanställningar, nedstängda ungdomsmottagningar och den ökade fascismen – den när sig i en kvinnofientlig politik för överklassen.

 

En feministisk fest på Moriskan, en kvinnoseparatistisk demonstration på 8 mars, vår dag. Vi kan inte kompromissa med vår trygghet – nazisterna har ingen rätt till våra gator.

Attacken på våra kamrater i helgen var en attack på oss allihopa – på feminismen, på vänstern. Ni kan lita på oss: Vi kommer fortsätta vara ute i högstadieklasserna, på arbetsplatserna, hos fotbollslagen. Vi kommer lära alla tjejer att slå tillbaka och vi kommer krossa könsmaktsordningen och vi kommer krossa fascismen.

 

Ung Vänster Skånes instruktörer i feministiskt självförsvar

www.sjalvforsvarskane.wordpress.com

 

#KämpaShowan

 

Publicerad av Feministiskt självförsvar Skåne

Här kan du boka ett pass i feministiskt självförsvar till din skola, arbetsplats eller till en grupp kvinnor/tjejer. Du kan också hålla koll på våra kommande pass.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: